Regulament

Introducere
Panelul online DataDiggers este detinut si operat de Data Diggers Market Research S.R.L., o companie inregistrata in Romania cu sediul in str. Buzesti, nr. 75-77, et. 9, camera 5, cod postal 011013, Bucuresti, inregistrata la Registrul Comertului J23/915/2015 si avand CUI RO34246710. Data Diggers Market Research S.R.L. este operator autorizat de date cu caracter personal, inregistrat la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

Termenii "DataDiggers", "noi", "noua", "noastre", "nostru", "nostri" si "ne" utilizati mai jos se refera la Data Diggers Market Research S.R.L.
Termenii "sondaj", "chestionar" si "studiu" utilizati mai jos au acelasi sens cu acela din chestionarul folosit in cercetarea de piata.
Termenii "tu", "tie", "iti", "ti", "tine", "tale", "te", "membru de panel", "membru al panelului" si "membru" se refera la membrul de panel DataDiggers.

Inregistrarea in panelul DataDiggers
Pentru a participa la sondajele DataDiggers este nevoie sa completezi corect si complet formularul aflat in aceasta pagina. Completarea dureaza circa 2 minute. Dupa ce ti-ai introdus datele, trebuie sa dai click pe butonul "Inregistreaza-te", aflat in josul formularului. Prin apasarea acestui buton se considera ca ai citit si ca esti de acord cu politica de confidentialitate si cu prezentul regulament. In foarte scurt timp vei primi un email ce contine un link de activare a contului tau de panel DataDiggers, pe care va trebui sa dai click pentru a te putea autentifica in contul de membru al panelului. Dupa ce dai click pe acel link devii oficial membru al panelului online DataDiggers si vei putea incepe sa primesti imediat invitatii de participare la sondaje.

Este foarte important sa ne furnizezi o adresa de email valida si utilizata des, pentru ca invitatiile la sondaje vor veni exclusiv pe acea adresa de email.

Inregistrarea in panel este complet voluntara. Poti avea un singur cont de membru de panel. Folosirea de adrese diferite de email pentru a-ti crea mai multe conturi de membru de panel nu este acceptata de politica DataDiggers, deoarece incalca regulile elementare ale calitatii cercetarii de piata. Daca vom constata date personale identice in conturi diferite ne rezervam dreptul de a anula toate acele conturi.

Invitatiile la sondaje
Dupa ce te inregistrezi in panel vei incepe sa primesti cu regularitate invitatii sa completezi sondaje online pe subiecte foarte variante, legate de activitatile tale de zi cu zi, de preferintele tale in materie de: alimente, bunuri de uz personal, calatorii, petrecerea timpului liber etc., precum si pe alte subiecte. Este foarte important sa ne furnizezi o adresa de email valida, pe care o folosesti des, pentru a nu scapa nicio oportunitate de a primi invitatiile noastre. In cazul in care adresa pe care ne-o furnizezi este incorecta nu vei putea primi invitatii la sondajele noastre.

Participarea ta la sondajele noastre este complet voluntara. Insa, cu cat mai multe sondaje completezi cu atat iti cresc sansele de a castiga mai multi bani. Gasesti o descriere a modului de recompensare putin mai jos, in aceasta pagina.

Frecventa invitatiilor la sondaje
Nu putem garanta o anumita frecventa cu care iti vom trimite invitatii de participare la sondajele noastre. Aceasta depinde in primul rand de comenzile de cercetare de piata sosite din partea clientilor nostri si apoi de gradul de completare al paginii tale de profil. De aceea este foarte important sa iti mentii profilul cat mai complet tot timpul, pentru ca astfel DataDiggers poate sti ce studii ti se potrivesc mai bine si, in consecinta, ai sanse mai mari sa primesti tot mai multe invitatii la sondaje.

De asemenea, nu putem garanta un numar minim sau maxim de invitatii pe care le poti primi. Iti vom trimite tot atatea invitatii cate avem disponibile, pe baza factorilor aplicabili tie, mentionati mai sus.

Exista posibilitatea sa iti fie retrimisa invitatia initiala de participare la sondaj, atunci cand inca nu am colectat numarul minim de chestionare cerute de catre clientul nostru. Daca nu doresti sa fii reinvitat/a sa participi da click pe linkul "refuz sa particip", aflat in invitatia initiala. Numarul maxim de invitatii pe care il poti primi intr-un studiu este de trei.

Durata de validitate a unui sondaj
In mod uzual, un sondaj este disponibil de regula cateva zile. Totusi, exista situatii cand sondajul este disponibil o perioada mai scurta sau mai lunga. DataDiggers nu poate garanta o perioada exacta in care sondajul trimis in invitatie este deschis, deoarece aceasta depinde de factori pe care nu ii putem controla, precum decizia unilaterala a clientului nostru de a inchide sondajul.

De aceea, ne rezervam dreptul de a inchide orice sondaj in orice moment, fara o notificare emisa in prealabil. De asemenea, exista posibilitatea de a fi nevoiti sa redeschidem acelasi sondaj ulterior, daca avem o solicitare in acest sens de la client. In acel caz vom retrimite aceeasi invitatie pe adresa ta de email.

Completarea sondajelor
Sondajele DataDiggers se completeaza exclusiv online, accesand textul "Da click aici pentru a completa chestionarul", marcat cu albastru si subliniat, aflat in invitatia de participare. Daca aceasta metoda nu functioneaza, poti copia linkul direct in browserul tau si accesa manual sondajul in acest fel. DataDiggers nu poate fi considerata responsabila in niciun fel daca linkul nu poate fi accesat prin niciuna dintre metodele descrise mai sus.

Iata cateva exemple de tipuri de intrebari ce se pot regasi in studiile noastre:
 • intrebari inchise: cele cu raspunsuri sugerate, din care trebuie sa alegi unul sau mai multe
 • intrebari deschise: cele care au o casuta in care poti tasta un text ca raspuns
 • intrebari tip matrice: cele care au raspunsuri sugerate si apar sub forma unui tabel, cu coloane si randuri
 • intrebari in care asociezi fotografii cu texte
 • intrebari in care ti se cere sa ordonezi mai multe variante de raspunsuri, dupa preferinte
 • intrebari cu continut multimedia (video, audio, etc.)
Pot exista si alte tipuri de intrebari decat cele descrise mai sus, in functie de specificul studiului.

Exista posibilitatea de a nu ti se permite sa completezi intreg chestionarul, caz in care nu vei primi recompense. Aceasta se intampla in urmatoarele situatii:
 1. nu te potrivesti criteriilor publicului-tinta cautat in acel sondaj. In acest caz sistemul nostru de colectare a datelor te va redirecta catre o pagina in care ti se multumeste pentru participare si esti anuntat/a ca nu corespunzi profilului cautat.
 2. te potrivesti criteriilor cerute, insa exista o limita maxima de raspunsuri pe care clientul o accepta pentru anumite grupe de varsta, sex, regiune si alte criterii asemenea, iar in momentul in care incerci sa accesezi linkul limita respectiva a fost deja atinsa. In acest caz sistemul nostru de colectare a datelor te va redirecta catre o pagina in care esti anuntat/a ca, desi te califici pentru sondaj, s-au colectat deja suficiente raspunsuri din grupa de varsta, genul sau regiunea de care apartii.
 3. studiul este deja inchis in momentul in care incerci sa il accesezi. Asa cum am mentionat mai sus in sectiunea "Durata de validitate a unui sondaj", studiile sunt deschise pentru o perioada limitata de timp, de aceea este important sa raspunzi la invitatie cat mai repede posibil. In acest caz sistemul nostru de colectare a datelor te va redirecta catre o pagina in care esti anuntat/a ca sondajul este deja inchis.
 4. ai oferit raspunsuri considerate de catre clientul nostru necorespunzatoare din punct de vedere al calitatii, asa cum sunt descrise in sectiunea "Invalidarea raspunsurilor", aflata mai jos in aceasta pagina. In acest caz sistemul nostru de colectare a datelor te va redirecta catre o pagina in care esti anuntat/a ca nu te-ai calificat pentru sondaj si ti se explica motivele posibile.
 5. ai accesat deja link-ul catre sondaj ca membru de panel al altei companii inainte de a accesa linkul din invitatia trimisa de noi. Din motive de calitate, a datelor se accepta o singura accesare a link-ului catre sondaj de catre aceeasi persoana. In acest caz sistemul nostru de colectare a datelor te va redirecta catre o pagina in care esti anuntat/a ca nu te-ai calificat pentru sondaj si ti se explica motivele posibile.
In oricare dintre aceste cazuri mentionate mai sus nu vei primi recompense.

Recompensarea
Fiecare chestionar la care vei fi invitat/a sa participi are o durata estimata de completare, exprimata in minute. DataDiggers te recompenseaza in bani (euro) direct proportional cu durata de completare a chestionarului: astfel, cu cat mai lunga este durata estimata de completare a sondajului, cu atat mai mare este recompensa pe care o primesti. Banii pe care ii vei castiga intr-un sondaj, precum si durata estimata de completare a sondajului sunt intotdeauna specificate in invitatia de participare pe care o primesti pe email.

Recompensele se acorda numai in situatia in care completezi chestionarul pana la capat si ti se afiseaza urmatorul text:

Ati completat acest studiu cu succes!
Banii pe care i-ati castigat vor fi transferati automat in contul dvs.
Va rugam sa intrati in contul dvs de membru de panel si sa va asigurati ca datele dvs personale sunt actualizate. Este foarte important sa va mentineti profilul actualizat si corect completat, pentru ca astfel numarul de sondaje online la care veti fi invitat pe viitor va creste.
Multumim pentru timpul pe care ni l-ati acordat si va asteptam la urmatorul sondaj.
Toate cele bune,
Echipa DataDiggers Romania


Daca nu ti se afiseaza pagina care include textul specificat mai sus sau ti se afiseaza o alta pagina nu vei castiga recompense. Este important sa te asiguri ca ai completat chestionarul pana la capat si nu l-ai lasat nefinalizat, pentru ca in acest caz nu vei castiga recompense.

Pentru inregistrarea in panel, completarea datelor personale din pagina profilului tau, precum si pentru completarea sectiunii "Profilarea in continuare" nu se acorda recompense, insa acestea te pot ajuta sa primesti mai multe invitatii la sondaje.

Cum intri in posesia banilor castigati

Exista mai multe optiuni:

Transfer bancar in contul tau personal
Odata ce ai ajuns la 10 euro in cont, DataDiggers iti poate transfera recompensa direct in contul tau bancar personal. Cum procedezi, pas cu pas, pentru a-ti retrage banii castigati utilizand metoda de transfer bancar:

 1. intra in contul tau DataDiggers aici
 2. intra in "Profilul tau" apoi in "Actualizeaza-ti profilul"
 3. alege "Transfer bancar" ca metoda de plata si da click pe "Actualizeaza"
 4. da click pe butonul "Retrage recompense" si urmareste instructiunile care ti se afiseaza. Vei observa ca suma ti-a fost retrasa din contul DataDiggers.
 5. imediat ce suma ti-a fost retrasa din cont vom primi o notificare in sistemul nostru continand datele tale: adresa de email, numarul de membru si tipul de metoda de plata ales, exceptand contul tau bancar. De aceea, te vom contacta pe email in termen de 48 de ore lucratoare din momentul in care ai facut solicitarea de retragere a recompenselor pentru a obtine contul tau bancar. Ne poti trimite o notificare in plus la adresa noastra de support, panelsupport.ro@datadiggers-mr.com, in care sa ne confirmi ca ai facut aceasta solicitare de retragere a recompenselor, impreuna cu contul tau bancar personal.
 6. de indata ce avem contul tau bancar personal vom incepe procedura de efectuare a transferului bancar. Banii vor ajunge efectiv in contul tau in termen de 48 de ore lucratoare din momentul in care avem contul tau bancar.
PayPal
Odata ce ai ajuns la 10 euro in cont, DataDiggers iti poate transfera recompensa direct in contul tau personal de PayPal. Cum procedezi, pas cu pas, pentru a-ti retrage banii castigati utilizand metoda PayPal:

 1. intra in contul tau DataDiggers aici
 2. intra in "Profilul tau" apoi in "Actualizeaza-ti profilul"
 3. alege "PayPal Romania" ca metoda de plata si da click pe "Actualizeaza"
 4. da click pe butonul "Retrage recompense" si urmareste instructiunile care ti se afiseaza. Vei observa ca suma ti-a fost retrasa din contul DataDiggers.
 5. imediat ce suma ti-a fost retrasa din cont vom primi o notificare in sistemul nostru continand datele tale: adresa de email, numarul de membru si tipul de metoda de plata ales. Ne poti trimite o notificare in plus la adresa noastra de support, panelsupport.ro@datadiggers-mr.com, in care sa ne confirmi ca ai facut aceasta solicitare de retragere a recompenselor.
 6. in termen de 48 de ore lucratoare din momentul in care primim notificarea iti vom vira banii prin PayPal. Daca nu ai un cont la PayPal sau ai un cont creat pe o alta adresa de email decat cea cu care esti autentificat/a la DataDiggers vei primi un email de la PayPal pe adresa cu care te-ai inregistrat in panelul DataDiggers in care ti se va explica cum te autentifici in contul tau PayPal si cum intri in posesia banilor. Este nevoie sa accepti primirea banilor in contul tau PayPal in termen de 30 de zile din momentul in care ti-i trimitem.
Mandat postal
Odata ce ai ajuns la 10 euro in cont, DataDiggers iti poate trimite banii in numerar prin mandat postal. Cum procedezi, pas cu pas, pentru a-ti retrage banii castigati utilizand metoda de transfer bancar:

 1. intra in contul tau DataDiggers aici
 2. intra in "Profilul tau" apoi in "Actualizeaza-ti profilul"
 3. alege "Mandat postal" ca metoda de plata si da click pe "Actualizeaza"
 4. da click pe butonul "Retrage recompense"si urmareste instructiunile care ti se afiseaza. Vei observa ca suma ti-a fost retrasa din contul DataDiggers.
 5. imediat ce suma ti-a fost retrasa din cont primim o notificare in sistemul nostru care contine datele tale: adresa de email, numarul de membru si tipul de metoda de plata ales, exceptand adresa ta fizica si codul tau numeric personal. De aceea, te vom contacta pe email in termen de 48 de ore lucratoare din momentul in care ai facut solicitarea de retragere a recompenselor pentru a obtine adresa fizica la care doresti trimiterea banilor precum si contul tau numeric personal. Ne poti trimite o notificare in plus la adresa noastra de support, panelsupport.ro@datadiggers-mr.com, in care sa ne confirmi ca ai facut aceasta solicitare de retragere a recompenselor, impreuna cu adresa fizica la care doresti trimiterea banilor, incluzand contul tau numeric personal.
 6. de indata ce avem datele respective vom incepe procedura de trimitere a banilor prin mandat postal. Banii vor ajunge efectiv in contul tau in termen de 72 de ore lucratoare din momentul in care avem adresa fizica la care doresti trimiterea banilor precum si contul tau numeric personal.
Voucher online eMAG
O alta metoda de a incasa recompensele castigate este cumparand un voucher online de la emag.ro. Cum procedezi, pas cu pas, pentru a-ti retrage banii castigati utilizand metoda Voucher online eMAG:

 1. intra in contul tau DataDiggers aici
 2. intra in "Profilul tau" apoi in "Actualizeaza-ti profilul"
 3. alege "Voucher online eMAG" ca metoda de plata si da click pe "Actualizeaza"
 4. da click pe butonul "Retrage recompense" si urmareste instructiunile care ti se afiseaza. Vei observa ca suma ti-a fost retrasa din contul DataDiggers.
 5. imediat ce suma ti-a fost retrasa din cont primim o notificare in sistemul nostru care contine datele tale: adresa de email, numarul de membru si tipul de metoda de plata ales. In termen de 48 de ore lucratoare din momentul in care ai facut solicitarea de retragere a recompenselor vei primi un email de la noi continand codul unui voucher online avand contravaloarea sumei recompenselor castigate. Ne poti trimite o notificare in plus la adresa noastra de support, panelsupport.ro@datadiggers-mr.com, in care sa ne confirmi ca ai facut aceasta solicitare de retragere a recompenselor. Voucherul online eMAG se trimite exclusiv pe adresa ta de email.
Aceeasi procedura mentionata mai sus pentru voucherul online de la eMAG este folosita pentru toate celelalte vouchere online specificate aici. De asemenea, aceeasi procedura mentionata mai sus pentru banii trimisi prin mandat postal este folosita si pentru voucherele fizice pe care le oferim ca recompense.

Vizualizarea soldului recompenselor castigate
Pentru a vedea care este soldul curent al banilor castigati trebuie sa intri in contul tau, sectiunea "Profilul tau", apoi "Retrage recompense". Tot aici vei putea sa vezi intotdeauna modalitatile disponibile de a intra in posesia banilor pe care i-ai acumulat, precum si un sumar al sondajelor pe care le-ai completat deja pana la acel moment dat, impreuna cu sumele de bani castigate in fiecare studiu.

Invalidarea raspunsurilor
Calitatea datelor oferite este extrem de importanta atat pentru noi cat si pentru clientii nostri. Pot exista situatii in care raspunsurile pe care ni le oferi sunt considerate necorespunzatoare din punct de vedere al calitatii. Aceste cazuri sunt urmatoarele:

 • Accesarea anterioara a aceluiasi link care sondaj ca membru al altui panel: daca esti membru de panel al altei companii, exista intotdeauna posibilitatea sa primesti acelasi sondaj de mai multe ori, de la fiecare companie in parte. Regula de baza in industria de cercetare de piata pentru asigurarea calitatii datelor este ca fiecare persoana poate completa acelasi sondaj o singura data. Sistemul nostru si/sau al partenerilor nostri determina automat daca deja ai accesat sondajul pe care esti invitat/a sa il completezi in momentul in care il deschizi. In acest caz, nu vei putea sa completezi chestionarul si nu vei primi recompense. DataDiggers nu poate controla daca un membru de panel deja a participa la un sondaj ca membru al altei companii, asadar este in totalitate responsabilitatea membrului de panel sa se asigure ca s-a incris intr-un singur panel, pentru a evita situatia in care nu poate completa un anumit sondaj din cauza accesarii multiple.
 • Completarea prea rapida a chestionarului: fiecare chestionar are o durata medie estimata de completare; daca nu vei completa chestionarul intr-un interval de timp acceptabil, se va considera ca nu ai citit si inteles corespunzator intrebarile si variantele de raspuns; drept urmare, raspunsurile pe care le-ai dat in acel chestionar nu vor fi luate in calcul si nici nu vei fi recompensat/a.
 • Raspunsuri inconsistente: intr-un chestionar pot exista mai multe intrebari similare, dar compuse diferit; daca oferi raspunsuri inconsistente la aceste intrebari similare, ele nu vor fi luate in calcul si nici nu vei fi recompensat/a in urma completarii acelui chestionar, deoarece se considera ca nu ai acordat atentia cuvenita acestor intrebari.
 • Picarea testului de atentie: uneori, clientii nostri pot insera intrebari in care iti este sugerat sa alegi un anumit raspuns. Prin aceasta ti se testeaza atentia si se verifica daca intr-adevar citesti intrebarile adresate tie, asa incat raspunsurile tale sa fie reale si sa reflecte opinia ta. Daca raspunsurile pe care le dai pica acest test, toate opiniile pe care ni le-ai oferit in acel studiu nu vor fi luate in calcul si nici nu vei fi recompensat/a.
 • Raspunsuri necorespunzatoare la intrebari deschise: din cand in cand in chestionare pot exista intrebari care nu au variante sugerate de raspunsuri, ci o casuta in care ti se cere sa scrii un raspuns, conform opiniei tale. Daca acest raspuns pe care il oferi nu are nicio legatura cu intrebarea, contine injurii sau o insiruire de cuvinte si litere pe care le consideram fara sens, opiniile pe care ni le-ai oferit in acel studiu nu vor fi luate in calcul si nici nu vei fi recompensat/a.
Atunci cand primim raspunsuri de tipul celor mentionate mai sus intr-un sondaj, toate raspunsurile oferite in acel studiu vor fi considerate inacceptabile din punct de vedere al calitatii si nu se vor acorda recompense. Ne rezervam dreptul de a inchide definitiv contul membrilor care ofera astfel de raspunsuri, decizie care inseamna si pierderea banilor acumulati pana la acel moment. Este in totalitate optiunea DataDiggers de a oferi explicatii membrilor de panel in cazurile mentionate mai sus.

Inactivarea contului de membru de panel
In situatia in care nu completezi niciunul dintre sondajele pe care ti le trimitem in decurs de 12 luni, ne rezervam dreptul de a declara contul tau inactiv si de a-l inchide definitiv. In acest caz orice recompense deja acumulate vor fi pierdute si nu vei avea posibilitatea de a te mai autentifica in contul tau.

Siguranta si prelucrarea datelor cu caracter personal
Toate datele tale personale, precum si orice informatii suplimentare furnizate in pagina ta de profil sunt prelucrate, stocate si folosite in deplina siguranta si in conformitate cu legea 677/2001, privind prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date. De asemenea, DataDiggers este inregistrata la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal.

Raspunsurile pe care ni le oferi in chestionare sunt folosite strict pentru scopuri de cercetare de piata, intr-o maniera care asigura completa lor anonimitate. Nu exista nicio posibilitate de a asocia opiniile pe care le exprimi cu numele tau sau cu orice alta informatie ce poate duce la identificarea ta.

Pentru orice informatii suplimentare legate de acest aspect verifica politica de confidentialitate.

Anularea contului de membru
Orice membru al panelului DataDiggers are posibilitatea de a-si anula contul de membru in orice moment; trebuie doar sa intri in contul tau, sectiunea "Actualizeaza-ti profilul" din "Profilul tau", unde poti face click pe "Inchide contul". In momentul in care iti inchizi contul, informatiile tale personale sunt sterse automat si nu vei mai primi invitatii ulterioare la studiile noastre. Soldul contului tau poate fi retras daca ai minimum 10 euro acumulati in cont, utilizand metodele specificate mai sus, in sectiunea "Recompensare". Daca in momentul in care iti anulezi contul de membru al panelului DataDiggers nu ai minim 10 euro acumulati recompensele tale vor fi sterse si nu se vor putea recupera. Modul de prelucrare al datelor tale personale este descris in politica de confidentialitate.

Responsabilitati
Facem tot posibilul pentru a asigura functionarea continua a site-ului ropanel.datadiggers-mr.com, a contului de membru de panel (inclusiv a oricaror sectiuni ale contului), a legaturilor cu conturile de PayPal ale membrilor panelului DataDiggers si a link-urilor catre sondajele noastre. Totusi, se poate intampla ca una sau mai multe dintre cele enumerate mai sus sa nu poate fi accesate temporar sau sa nu functioneze. DataDiggers nu poate fi facuta responsabila pentru orice efect produs de catre imposibilitatea accesarii link-urilor catre sondajele noastre, a site-ului ropanel.datadiggers-mr.com, a contului de membru de panel (si a oricaror sectiuni ale acestuia), precum si a legaturilor cu conturile de PayPal ale membrilor de panel DataDiggers.

Sorry, you can't to browse this website.

Because you are using an outdated version of MS Internet Explorer. For a better experience using websites, please upgrade to a modern web browser.

Mozilla Firefox Microsoft Internet Explorer Apple Safari Google Chrome