Politica de confidentialitate

Definitii
In prezenta politica de confidentialitate termenul “DataDiggers” se refera la Data Diggers Market Research S.R.L., companie inregistrata in Romania cu numarul J23/915/2015, CUI RO 34246710, avand sediul la adresa str. Buzesti, nr. 75-77, etajul 9, camera 5, sector 1, Bucuresti, cod postal 011013.

Membru de panel este acea persoana care si-a exprimat acordul de a face parte din panelul online DataDiggers prin completarea formularului aflat in pagina de inregistrare si trimiterea acestuia catre DataDiggers prin apasarea butonului “Inscrie-te in panel!”, aflat in aceeasi pagina.

Date cu caracter personal reprezinta acele informatii prin care o persoana poate fi identificata, incluzand nume, prenume, adresa de email, loc de munca, adresa fizica etc. Aceste date sunt culese de DataDiggers la inregistrarea in panel sau ulterior.

Prelucrarea datelor cu caracter personal se refera la orice operatiune care se efectueaza asupra informatiilor personale, precum: colectarea, înregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea, modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, alaturarea, combinarea, blocarea, stergerea sau distrugerea lor.

Date cu caracter sensibil inseamna informatii care fac referire la:

  • religie
  • viata sexuala
  • rasa sau etnie
  • optiuni politice
  • apartenenta la vreun sindicat
  • sanatatea fizica si mentala
  • date privind antecedentele penale.

Note generale despre politica de confidentialitate
Confidentialitatea datelor furnizate de membrii panelului online DataDiggers reprezinta o prioritate pentru compania noastra. Aceasta politica de confidentialitate este menita sa descrie modul in care DataDiggers asigura securitatea stocarii si prelucrarii informatiilor personale pe care respondentii nostri ni le ofera, in conformitate cu legislatia in vigoare.

Prelucrarea/utilizarea/stocarea/distrugerea datelor cu caracter personal se va face in concordanta cu prevedarile Legii nr. 677/2001, pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date, actualizata.

Accesarea si utilizarea website-ului ropanel.datadiggers-mr.com implica acceptul explicit al dumneavoastra al prezentei politici de confidentialitate. DataDiggers poate modifica politica de confidentialitate in orice moment, fara o notificare in prealabil, pentru a fi actualizata cu eventualele modificari survenite in legislatie si/sau in politica companiei. De aceea, este important sa revedeti cu regularitate acesti termeni parte din prezenta politica de confidentialitate, pentru a fi la curent cu eventualele modificari. DataDiggers va face toate eforturile sa transmita un link catre prevederile politicii de confidentialitate actualizate in contul fiecarui membru al panelului online DataDiggers.

DataDiggers este o companie care isi desfasoara activitatea in deplina conformitate cu prevederile Codului International ICC/ESOMAR de deontologie a cercetarii sociale si de marketing.

Cookie-uri
Cookie-ul este o metoda de stocare a unei cantitati minore de informatii in browser-ul pe care un utilizator de computer il foloseste, asa incat sa nu fie necesar ca aceleasi date sa fie reintroduse de mai multe ori in aceeasi zi; scopul cookie-urilor este de a facilita navigarea pe internet.
Cantitatea redusa de informatii utilizata de cookie-uri este stocata pe hard-disk-ul computerului utilizatorului. Website-ul ropanel.datadiggers-mr.com poate folosi cookie-uri pentru a stoca informatii despre utilizatorii site-ului; de aceea, pot exista sectiuni din website-ul ropanel.datadiggers-mr.com unde trebuie sa va conectati care pot cere utilizatorului sa accepte cookie-uri.

Orice utilizator al website-ului ropanel.datadiggers-mr.com are optiunea de a accepta, refuza sau limita instalarea cookie-urilor sau primirea invitatiilor de a instala cookie-uri.

Garantii de confidentialitate
DataDiggers nu va dezvalui informatiile cu caracter personal pe care le detine unei terte parti decat cu acordul explicit al membrilor de panel. Datele personale sunt colectate si prelucrate doar cu acordul membrilor de panel, atat in faza inscrierii in panel cat si in timpul anumitor studii, sau pe durata timpului in care o persoana este membru de panel, solicitandu-se cu regularitate membrilor de panel sa isi actualizeze informatii referitoare la consum, interese personale, atitudini etc. in contul personal.

In faza inregistrarii in panel, DataDiggers va solicita cateva informatii personale de baza: adresa de email, parola, data nasterii, sexul, precum si judetul si localitatea in care viitorul membru de panel locuieste mai mult de 6 luni pe an. Toate aceste informatii sunt obligatorii pentru ca o persoana sa faca parte din panel, fiind esentiale pentru a garanta calitatea raspunsurilor la studiile noastre. Numele si codul postal sunt de asemenea cerute doar ca informatii optionale. In timpul in care o persoana este membru de panel informatiile pe care le putem solicita includ (insa nu se limiteaza la): nivel de educatie, numar de copii in gospodarie, varsta si sexul copiilor, venit personal si pe gospodarie, ocupatia curenta, industria in care membrul de panel activeaza, diferite preferinte pentru bunuri si servicii si altele. Completarea acestor informatii nu este obligatorie si nu afecteaza in niciun fel calitatea de membru de panel, insa cu cat informatiile oferite sunt mai numeroase si mai detaliate, cu atat cresc sansele de calificare ale membrului de panel la studiile pe care le derulam.

Sub nicio forma DataDiggers nu vinde, schimba sau inchiriaza datele cu caracter personal pe care le detine catre terti, ci le foloseste intern exclusiv in scopuri de cercetare sociologica.

Clientii DataDiggers nu au posibilitatea de a face nicio legatura intre raspunsuri si persoana care le ofera. DataDiggers se angajeaza sa transmita exclusiv informatii non-personale clientilor sai in timpul studiilor de cercetare de piata.

Totusi, anumite studii de cercetare de piata nu se pot desfasura decat pe baza unor informatii personale ale membrilor de panel, care ar trebui dezvaluite clientilor DataDiggers. Astfel de studii pot fi cele in care un produs fizic este trimis membrului de panel pentru a fi testat sau cele in care clientul DataDiggers doreste sa intervieveze direct membrul de panel. In acele cazuri, DataDiggers va cere acordul explicit al membrilor sai de panel pentru ca acele informatii personale sa fie colectate si dezvaluite si va solicita clientului terta parte care va utiliza datele personale sa semneze un document special prin care se angajeaza ca nu le va folosi decat strict in scopuri de cercetare sociologica si exclusiv pentru acel studiu.

DataDiggers poate divulga datele personale ale membrilor de panel atunci cand exista un ordin judecatoresc in acest sens.

Legalitatea colectarii si procesarii datelor cu caracter personal
Colectarea si procesarea datelor personale se face intotdeauna conform legislatiei in vigoare. Data Diggers Market Research S.R.L., proprietarul marcii DataDiggers, este o companie inregistrata la Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP, www.dataprotection.ro).

Atunci cand se colecteaza date personale un link catre prevederile politicii de confidentialitate este accesibil oricarui membru de panel viitor sau actual. Datele personale pot fi colectate atat de la persoana care este sau va deveni membru de panel DataDiggers cat si de la un membru din gospodaria/familia acestuia.

In ambele situatii, urmatoarele informatii sunt facute cunoscute utilizatorului la momentul colectarii datelor personale:

  • datele de identificare legala ale organizatiei care colecteaza si proceseaza datele cu caracter personal
  • scopul colectarii si procesarii datelor personale
  • optiunea de a ajusta datele personale oferite
  • alte informatii care ar putea fi necesare de la caz la caz.

Daca datele nu sunt colectate direct de la membrul de panel, pe langa informatiile mentionate mai sus DataDiggers se va asigura ca membrul de panel ia cunostinta de acest lucru inainte de inceperea procesului de colectare a datelor personale.
Manipularea informatiilor altor website-uri ce au link-uri catre ropanel.datadiggers-mr.com nu este acoperita de prezenta politica de confidentialitate.

Scopuri declarate
DataDiggers va face cunoscut in scris scopul sau scopurile pentru care sunt culese datele personale la momentul colectarii lor.

Scopurile pentru care DataDiggers colecteaza date cu caracter personal sunt, in general:

  • pentru a derula cercetari de piata cantitative si/sau calitative folosind sondaje online
  • pentru ca membrul de panel sa poata primi notificari la adresa de email furnizata
  • pentru a determina daca membrul de panel este eligibil pentru viitoare cercetari de piata cantitative si/sau calitative
  • pentru a fi in conformitate cu legea.

In cazul in care DataDiggers va folosi datele personale intr-un alt scop decat cel initial comunicat membrilor de panel, va face cunoscut acest scop inaintea folosirii efective a respectivelor date personale. Membrul de panel ale carui date personale sunt folosite trebuie sa isi dea acordul pentru ca aceste date sa fie folosite in alt scop, exceptand situatia cand legea permite ca folosirea datelor sa se poata face fara un acord anume.

DataDiggers nu va folosi datele cu caracter personal pe care le detine pentru marketing direct, promovare, publicitate sau vanzare de orice fel de produse si servicii.

Colectare limitata a datelor
Datele personale pe care DataDiggers le colecteaza sunt doar cele esentiale derularii studiilor de cercetare sociologica in parametri de calitate normali. Niciodata nu se vor colecta mai multe date personale decat sunt necesare scopului declarat. DataDiggers va procesa doar informatiile care sunt relevante si adecvate scopului pentru care acestea sunt colectate.

Durata limitata de pastrare a datelor
DataDiggers pastreaza datele personale furnizate de membrii de panel doar atat cat este necesar scopului declarat pentru care au fost colectate. In functie de scopul initial declarat durata de pastrare a datelor personale poate varia. Informatiile personale care nu mai sunt relevante sau necesare scopului declarat vor fi distruse.

Acceptul membrului de panel
DataDiggers nu va prelucra datele personale furnizate de membrii de panel fara acordul explicit al acestora, exceptand situatia in care legea permite ca folosirea datelor sa se poata face fara acord.
DataDiggers va informa membrii de panel despre procesarea datelor personale inainte sau in acelasi timp in care acestea sunt colectate.
In situatia in care DataDiggers va folosi liste de respondenti provenind de la o terta parte se va asigura ca respondentii de pe acea lista au fost de acord cu procesarea datelor lor personale de catre DataDiggers inainte ca acestea sa fie folosite.
Membrii de panel DataDiggers au dreptul de a accepta sau refuza participarea la orice studiu. Aceasta nu afecteaza in niciun fel calitatea de membru de panel.
Uneori, anumite studii necesita intervievarea prin telefon sau fata in fata. DataDiggers va solicita intotdeauna acordul scris al membrilor de panel pentru a participa in astfel de studii. Este in totalitate optiunea membrului de panel daca doreste sa participe sau sau sa refuze participarea la aceste tipuri de studii. Daca un membru de panel este de acord sa participe la un studiu prin telefon sau in persoana se considera ca si-a dat acordul pentru procesarea informatiilor personale necesare desfasurarii acelui studiu. Ulterior, daca membrul de panel doreste sa isi retraga acordul pentru procesarea informatiilor personale, o poate face printr-o notificare scrisa trimisa la adresa de email: panelsupport.ro@datadiggers-mr.com.
DataDiggers va evita colectarea de date personale considerate sensibile: date despre religie, viata sexuala, optiuni politice, rasa, etnie, apartenenta la un sindicat, sanatate fizica si mentala si antecedente penale. Daca totusi este esential pentru derularea studiului ca anumite informatii sensibile sa fie colectate, DataDiggers va solicita acceptul scris al membrului de panel inainte de colectarea acestora.

Siguranta datelor personale
Masurile de siguranta folosite de DataDiggers pentru a preveni riscul precum pierderea, furtul, colectarea neautorizata, divulgarea, copierea, modificarea sau distrugerea datelor personale ale membrilor de panel sunt:

  • acces securizat si restrictionat la birouri si computerele in care se stocheaza datele personale, pe baza de cartela unica de access si/sau cod unic
  • accesul restrictionat al angajatilor la datele personale
  • folosirea de software anti-virus de capacitate puternica, pentru a preveni instalarea de programe malware ce pot afecta datele personale colectate
  • folosirea de parole de acces.

Administratorii si angajatii DataDiggers respecta confidentialitatea informatiilor personale pe care le detinem. Datele personale ale fiecarui membru de panel continute in contul sau sunt protejate de o adresa de email unica si de o parola unica, astfel incat doar membrul de panel poate accesa informatiile personale.

Fiecare membru de panel DataDiggers este rugat sa nu dezvaluie niciodata parola contului personal unei terte parti. De asemenea, este importanta delogarea din contul ropanel.datadiggers-mr.com dupa utilizare, precum si inchiderea browser-ului, in special atunci cand website-ul a fost accesat de la un terminal public, la care si alte persoane pot avea acces, sau atunci cand si alte persoane din gospodarie il folosesc. DataDiggers nu solicita niciodata parola de acces in contul personal al unui membru de panel.

Angajatii si administratorii DataDiggers prelucreaza datele personale in masuri de maxima siguranta, in conformitate cu prezenta politica de confidentialitate, indiferent de locul în care acesta accesarea datelor are loc.

Acces individual la date
Membrii de panel DataDiggers au intotdeauna posibilitatea de a solicita informatii despre procesarea datelor lor personale, de a primi acces la ele sau de a cere modificarea sau stergerea lor. Aceasta se poate face printr-o notificare scrisa trimisa pe email la panelsupport.ro@datadiggers-mr.com. DataDiggers va face tot posibilul de a raspunde prompt si de a pune la dispozitia solicitantilor toate informatiile cerute.

DataDiggers poate sa nu ofere acces la toate datele cu caracter personal ale membrului de panel in urmatoarele situatii:

  • atunci cand accesul la datele personale poate dezvalui informatii comerciale confidentiale
  • atunci cand accesul la datele personale poate dezvalui datele personale ale altor membri de panel
  • atunci cand datele au fost colectate conform legii, fara acordul membrului de panel
  • atunci cand datele sunt colectate in scop juridic pentru o investigatie legala.

Atunci cand DataDiggers nu poate raspunde pozitiv cererii unui membru de panel de a avea acces la datele sale personale, acesta va fi informat in scris despre motivul refuzului.

Orice membru de panel DataDiggers are posibilitatea de a-si modifica datele personale din contul de pe ropanel.datadiggers-mr.com autentificandu-se cu adresa de email unica si parola utilizate la inscrierea in panel. In cazul in care un membru de panel si-a uitat parola, aceasta se poate recupera facand click aici. De asemenea, contul de membru de panel DataDiggers poate fi sters cu un simplu click pe butonul aferent mentionat in profil.

Contact
Pentru orice informatii suplimentare despre prezenta politica de confidentialitate, puteti contacta DataDiggers la panelsupport.ro@datadiggers-mr.com sau folosind formularul din pagina de contact.

Sorry, you can't to browse this website.

Because you are using an outdated version of MS Internet Explorer. For a better experience using websites, please upgrade to a modern web browser.

Mozilla Firefox Microsoft Internet Explorer Apple Safari Google Chrome